Vill du bli uppringd?

Produced by www.topborn.com

Bergvärme i Stockholm

I berget under våra fötter finns lagrad solvärme flera hundra meter ner. Bergets temperatur är ca 6,5° C i Stockholmstrakten, vilket också är lika med årsmedeltemperaturen i luften. En bergvärmepump kan ta till vara värmen i berget för att värma ditt hus och varmvattnet.

En bergvärmeinstallation utmärks av låga driftkostnader, lågt eller inget behov av elektrisk tillsatsvärme och att det inte blir några synliga installationer utomhus. Bergvärmesystemet har också lång livslängd. Jämfört med luft/vattenvärmepumpar är investeringskostnaden något högre, men livscykelkostnaden blir lägre.

Thermia bergvärmepumpar

Det finns tre typer av Thermia bergvärmepumpar för villor, vardera typ finns i olika storlekar och med antingen inbyggd eller separat varmvattenberedare.

 

Diplomat Inverter

Thermia-InverterI Diplomat Inverter drivs värmepumpen med varierande varvtal för att anpassa effekten till varje behov. Det ger marknadens bästa årsvärmefaktor och är dessutom ett smart val när en gammal värmepump ska bytas ut och ett befintligt borrhål ska användas, eftersom värmepumpen anpassar driften efter tillgänglig borrhålseffekt.

Läs mer

Diplomat Optimum G3

diplomat-optimum-g3

”Ge-trean”, som den kallas, har under flera år varit marknadens effektivaste värmepump, med en oöverträffad varmvattenkapacitet. Bästa valet för den bad- och duschsugna familjen.

Läs mer

Diplomat Optimum

diplomat-optimumEn mycket prisvärd värmepump och lika driftsäker som alla Thermias värmepumpar.

Läs mer